Kom naar onze winkel

Graag nodigen we u uit bij Janus lekker slapen in Amsterdam. Hier ziet, voelt en ervaart u de verschillen tussen de vele bedden, matrassen en slaapsystemen. Elektrisch, vlak, boxspring, schuimmatras, spiralen, lattenbodems etc.; zoveel mensen zoveel wensen.

Wij vertellen u alles over de juiste bedbodem, zodat u de juiste keuze maakt.

Wat is voor u de juiste matras?

Slapen is heel persoonlijk. Wat u wensen ook zijn, na de bedbodem kiest u de juiste matras. We helpen u graag de juiste keuze te maken.

Polyether
Polyether matrassen zijn tamelijk stevig en matig ventilerend. Ze worden meestal gebruikt op een verende lattenbodem of een spiraal, vaak voor kinderen of als logeerbed.

Koudschuim
Koudschuim matrassen hebben een meer open structuur en een hogere veerkracht dan de polyether matrassen. Door de kern te profileren kan de ventilatie en de ondersteuning nog verbeterd worden. Meestal worden deze matrassen op een verende lattenbodem gebruikt.

Traagschuim
Traagschuim of visco elastische schuimmatrassen, zoals bijvoorbeeld Tempur, zijn feitelijk koudschuim matrassen waar iets extra'™s aan is toegevoegd, waardoor het schuim reageert op temperatuurswisselingen. De matras wordt soepeler door de opwarming en geeft dan een gelijkmatige steun met minder tegendruk dan andere soorten matrassen. De ventilatie is redelijk. Deze matrassen moeten gecombineerd worden met een verende latten- of schotelbodem.

Latex
Latex matrassen hebben oorspronkelijk natuurlatex uit de latexboom als grondstof. Deze natuurlatex kenmerkt zich door een zeer hoge elasticiteit en een open celstructuur. Latex kan echter ook kunstmatig nagemaakt worden, maar is dan meestal minder elastisch. De latex matrassen geven een goede ondersteuning en ventileren redelijk. Ze worden vaak op een verende lattenbodem gebruikt en soms in combinatie met een goed ventilerende boxspring.

Binnenvering
Binnenvering matrassen hebben verschillende metalen verensystemen. De aan elkaar verbonden Bonellvering en LFK-vering zien we tegenwoordig minder, omdat dit een wat minder gelijkmatige ondersteuning biedt dan de pocketveren waar alle veren afzonderlijk in een zakje zijn verpakt en onafhankelijk van elkaar veren. Dit zijn goed ventilerende matrassen met uiteenlopend comfort en ondersteuning, afhankelijk van het aantal veren per m2, maar vooral van de afdeklagen en de afwerking van de matras. Meestal worden deze matrassen op een boxspring of een spiraal gebruikt.


  
© Janus Slaapkamerspeciaalzaak | 1e Const. Huygensstraat 71-73 / Overtoom 76-78 Amsterdam. T (020) 618 0120 | janus@lekker-slapen.nl